آموزش و راهنما راه اندازی ویدئو پروژکتور

اشتراک گذاری در اسکایپ
اشتراک گذاری در تلگرام
اشتراک گذاری با ایمیل
اشتراک گذاری در واتساپ
آموزش راه اندازی ویدئو پروژکتور

آموزش و راهنما راه اندازی ویدئو پروژکتور

در این مقاله قصد داریم آموزش نصب و راه اندازی ویدئو پروژکتور برای سینما خانگی و دیتا پروژکتور اتاق کنفراس را در 4 قدم ساده به شما آموزش دهیم.

محاسبه فاصله از صفحه نمایش:

لنز ویدیو پروژکتور در تنظیم اندازه تصویر و فاصله ، بسیار تاثیر گذار است. اکثر ویدیو پروژکتورها با لنزهایی طراحی شده اند که محدوده انعطاف پذیری را در بر می گیرند. در این میان ویدیو پروژکتورهای خاصی هم وجود دارند که میتوان لنز آنها را بنا به خواسته مخاطب تغییر داد تا در اندازه تصویر و فاصله از صفحه نمایش تاثیر گذار باشد. این ویدیو پروژکتور ها عموما برای اتاق های همایش و کنفرانس مورد استفاده قرار می گیرند.

نصب ویدیو پروژکتور و پرده نمایش:

پرده نمایش فضای زیادی را اشغال می کند، بهتر است ابتدا آن را با کمک دوستانتان نصب کنید. نصب ویدیو پروژکتور بدون کمک هم امکان پذیر است.

نصب پرده :

بسته به نوع، پرده نمایش روی سقف یا دیوار نصب می شود. برای نصب پرده نمایش دستی یا برقی کافیست جای پیچ های آن را توسط دلر به سقف یا دیوار متصل کنید. برای این کار ابتدا یک طرف پرده را به دیوار متصل کرده و با قرار دادن تراز بر روی قسمت فلزی بالای پرده ، طرف دیگر آن را در حالیکه پرده در حالت تراز خود قرار گرفته باشد ، متصل می کنید .

نصب ویدیو پروژکتور روی سقف

برای نصب ویدیو پروژکتور بر روی سقف به پایه ویدیو پروژکتور نیاز می باشد. پایه های ویدیو پروژکتور در اندازه های متفاوت موجود می باشند و هنگام خرید پایه ویدیو پروژکتور باید اندازه محیطی که ویدیو پروژکتور را نصب می کنید در نظر بگیرید. به طور مثال یک اتاق بزرگ برای برگزاری کنفراس پایه ای با ارتفاع زیاد و یک سقف کوتاه برای سینمای خانگی پایه ای با ارتفاع کم نیز می تواند مناسب باشد.

تنظیم اندازه تصویر

بعد از نصب ویدیو پروژکتور روی سقف و اتصال کابل برق و تصویر ، ویدیو پروژکتور آماده راه اندازیست. برای انتقال صدا و تصویر از یک دستگاه یا منبع ورودی مثل لپ تاب ، رایانه ، گیرنده دیجیتال یا کنسول بازی به ویدیو پروژکتور شما ، به کابل HDMI یا VGA نیاز خواهید داشت.

قابلیت جابه جایی لنز (lens shift)

بر روی اکثر ویدیو پروژکتور ها دو قرقره تنظیم قرار دارد. که یکی مربوط به بزرگنمایی (ZOOM) و دیگری مربوط به وضوح (FOCUS) تصویر می باشد. قدرت بزرگنمایی یک ویدیو پروژکتور نسبت به یک ویدیو پروژکتور دیگر متفاوت است. بعضی از ویدیو پروژکتور ها قابلیت جابه جایی لنز به صورت عمودی و افقی را نیز دارند. شما می توانید به صورت دستی یا از طریق کنترل از راه دور  جابجایی لنز را تنظیم کنید.

کیستون(keystone)

کیستون می تواند کناره های تصویر را تنظیم کند. این ویژگی زمانی که شما می خواهید ویدیو پروژکتور را روی یک سطح ناهموار قرار دهید مفید است. مقادیر تنظیم کیستون یک ویدیو پروژکتور نسبت به یک ویدیو پروژکتور دیگر متفاوت است. شما می توانید از طریق دکمه های تعبیه شده روی ویدیو پروژکتور و یا از طریق ریموت کنترل کیستون را تنظیم کنید.

کالیبره رنگ و تصویر(Color & image calibration)

همه ویدیو پروژکتور ها به طور معمول یک منوی تنظیمات برای تنظیم رنگ و تصویر دارند. که با توجه به شرکت سازنده دستگاه و مدل آن منوی تنظیمات آن ممکن است متفاوت باشد. اما در کل تنظیمات اکثر ویدیو پروژکتور ها مشابه هم هستند. این تنظیمات ویدیو پروژکتور دارای حالت های مختلفی است مانند حالت سینما(cinema) که برای تنظیم ویدیو پروژکتور برای سینمای خانگی است. از حالت تئاتر(Theatre) برای تنظیم ویدیو پروژکتور برای اتاق های کنفراس یا جلسات استفاده می شود. حالت (Bright) نور ویدیو پروژکتور را افزایش می دهد. که برای محیط های روشن و اتاق های با نور زیاد مناسب می باشد. یک ویدیو پروژکتور کالیبره شده کیفیت تصویر شفاف و بهتری را به شما ارائه می دهد.

حالت استاندارد بهتر است یا حالت اکو (standard or eco mode)

تنظیمات لامپ بر روی کیفیت تصویر تاثیر گذار است. برای این کار می توانید از حالت استاندارد یا اکو مود استفاده کنید. در حالت استاندارد ، روشنایی ویدیو پروژکتور برای اتاق های روشن مناسب است. برای اتاق های تاریک بهتر است حالت اکو ویدیو پروژکتور را انتخاب کنید. در این حالت نور ویدیو پروژکتور کاهش پیدا می کند. و تصویر کمی تاریک تر به نظر می رسد ولی در عین حال کنتراست تصویر را بهبود بخشیده و باعث افزایش طول عمر لامپ ویدیو پروژکتور می شود. در صورتیکی مقاله راهنمای نصب ویدئو پروژکتور برای شما مفید بوده است مطالعه مقاله کاربرد های خلاقانه ویدئو پروژکتور را به شما پیشنهاد میدهم.

 

دیدگاهتان را بنویسید