ویدیو پروژکتور با نمایش تصاویر در ابعاد بزرگ ، حس سینما را به خانه شما می آورد . نصب پروژکتور بر روی سقف یا دیوار باعث می شود تا جلوه ای حرفه ای به سینمای خانگی خود بدهید. هنگام نصب ویدئو پروژکتور بر روی دیوار یا سقف ، باید پارامترهای مختلفی را در نظر بگیرید. از جمله اندازه صفحه نمایش و اندازه اتاق. و همچنین فاصله پرتاب و آفست عمودی مخصوص پروژکتور که در دفترچه راهنمای آن موجود است. با مطالعه دستورالعمل های زیر و دفترچه راهنمای ویدیو پروژکتور ، مطمئن شوید که آن را به درستی روی سقف یا دیوار خود نصب کرده اید. بنابراین برای آشنایی با آموزش نصب ویدئو پروژکتور به سقف در خانه یا محل کار ادامه مطلب را دنبال کنید.
مراحل آموزش نصب ویدئو پروژکتور به سقف در خانه و محل کار
1- بهترین مکان برای صفحه نمایش را انتخاب کنید :
با توجه به چیدمان اتاق شما ، ممکن است انتخاب چندانی در مورد محل صفحه نمایش نداشته باشید . اما در صورت امکان ، دیواری را انتخاب کنید که نور مستقیم نداشته باشد. زیرا نور تابیده شده روی صفحه باعث می شود نور تصویر ضعیف تر شود. هر چه محیط را تاریک تر بکنید ، کیفیت تصویر ویدیو پروژکتور بالاتر می رود .
2- در مورد ارتفاع پرده ویدیو پروژکتور یا صفحه نمایش خود تصمیم بگیرید :
این امر دوباره به چیدمان اتاق شما بستگی دارد. ارتفاع مناسب بین 24 تا 36 اینچ (61 تا 91.5 سانتیمتر) از سطح زمین خواهد بود. اگر چندین ردیف مبل و صندلی در سینمای خانگی خود دارید. بایستی صفحه نمایش آن کمی بالاتر باشد. تا افرادی که در ردیف اول نیستند هنوز بتوانند تصاویر یا فیلم هایی را که بر روی صفحه نمایش می دهید ، به درستی مشاهده کنند. هنگام تصمیم گیری برای قرار گرفتن صفحه در ارتفاع بیشتر از سطح زمین ، همیشه اندازه صفحه را در نظر داشته باشید. زیرا ارتفاع بیش از حد از سطح زمین ممکن است فضای کافی برای کل صفحه ایجاد نکند.
3- فاصله پرتاب ویدیو پروژکتور خود را محاسبه کنید :
فاصله پرتاب ، فاصله بین صفحه نمایش و لنز ویدیو پروژکتور شما را اندازه گیری می کند. شما می توانید آن را با استفاده از نسبت پرتاب (throw ratio) ویدیو پروژکتور خود محاسبه می کنید. این نسبت باید در دفترچه راهنما به صورت یک عدد (برای ویدیو پروژکتورهای بدون زوم اپتیکال) یا محدوده اعداد ذکر شده باشد. برای محاسبه فاصله قرار گرفتن ویدیو پروژکتور از صفحه نمایش خود ، از فرمول زیر استفاده کنید :
فاصله پرتاب = نسبت پرتاب x عرض صفحه
این فرمول برای هر واحد اندازه گیری کار می کند. و شما می توانید از اینچ ، سانتی متر ، پا و غیره استفاده کنید. برای مثال اگر صفحه نمایش شما 100 اینچ است و نسبت پرتاب آن 1: 4/1 تا 1: 8/2 است ، می توانید ویدیو پروژکتور خود را در هر نقطه بین 140 تا 280 اینچ (355.6 و 711.2 سانتی متر ، یا 11.67 و 23.33 فوت) از صفحه نمایش قرار دهید. . محاسبه به این شکل است :
100×1/4 = 140
همچنین می توانید فرمول را تغییر دهید. اگر ترجیح می دهید اندازه صفحه نمایش متناسب با جایی باشد که می خواهید ویدیو پروژکتور را نصب کنید. از این فرمول پیروی کنید :
فاصله پرتاب تقسیم بر نسبت پرتاب = عرض صفحه
برای مثال می خواهید که ویدیو پروژکتور خود را 16 فوت دورتر از صفحه نمایش خود قرار دهید و ویدیو پروژکتور شما نسبت پرتاب 1 : 4/1 تا 1: 8/2 را دارد. با استفاده از انتهای پایین نسبت که (1 : 4/1) می باشد ، فاصله پرتاب 16 فوت (192 اینچ) را بر 1.4 تقسیم می کنید که برابر با اندازه صفحه نمایش 11.43 فوت (137.16 اینچ) است. با توجه به اینکه نسبت پرتاب تا 1: 8/2 متغیر است ، در واقع می توانید اندازه صفحه را بین 5.71 (68.52 اینچ) و 11.43 فوت انتخاب کنید.
4- بهترین فاصله پرتاب را برای پروژکتور خود تعیین کنید :
فاصله پرتاب یکی از مهم ترین مراحل در آموزش نصب ویدئو پروژکتور به سقف در خانه یا محل کار می باشد. هنگامی که محدوده فاصله پرتاب خود را تعیین کردید. می توانید اتاق را ارزیابی کرده و تصمیم بگیرید که نصب ویدیو پروژکتور در کجا منطقی تر است. نکاتی که هنگام ارزیابی باید در نظر داشته باشید :
- موقعیت نشستن / مشاهده : اگر ویدیو پروژکتور شما حجیم یا بسیار سنگین است ، ممکن است نخواهید که بالای سر شما آویزان شود.
- پریزهای برق / کابل : ویدیو پروژکتور شما به احتمال زیاد دارای دو کابل است : کابل تصویر و برق. شما باید مطمئن شوید که به اندازه کافی به دستگاه های ورودی خود که می خواهید توسط آن ها به پروژکتور تصویر بدهید ، نزدیک هستید. یا اینکه کابل های با طول مناسب دارید.
- بهینه ترین حالت تصویر : حتی در محدوده فاصله پرتاب ، تفاوت هایی در کیفیت تصویر وجود خواهد داشت. بنابراین قبل از نهایی شدن محل نصب ، ویدیو پروژکتور را روشن کرده و بر روی دست در محدوده فاصله پرتاب حرکت کنید تا فاصله ای که بهترین کیفیت و وضوح تصویر را دارد پیدا کنید. فواصل کوتاهتر (یعنی ویدیو پروژکتور نزدیک به صفحه نمایش) تصویر روشن تر خواهد بود. و فواصل طولانی تر (یعنی ویدیو پروژکتور دورتر از صفحه نمایش) کنتراست بیشتر و تصویر واضح تری را ایجاد می کند.
5- افست عمودی ویدیو پروژکتور خود را بیابید :
افست عمودی پروژکتور شما به صورت درصد در دفترچه راهنمای پروژکتور شما مشخص شده است. افست مثبت (به عنوان مثال %3/96+) به این معنی است که تصویر چقدر بالاتر از لنز نمایش داده می شود. در حالی که یک افست منفی (به عنوان مثال ، %3/96-) به این معنی است که تصویر چقدر پایین تر از لنز نمایش داده می شود. زمانیکه پروژکتورها به صورت وارونه نصب می شوند ، افست مثبت اهمیت بیشتری جهت نصب صحیح دستگاه پیدا می کند. این مقدار افست معمولا با تنظیم لنز یا تنظیم ویدیو پروژکتور بر روی پایه سقفی ، پوشش داده می شود . پیشنهاد می شود قبل از نصب ویدیو پروژکتور آن را به صورت روی دست در محل نصبی که مد نظر است روشن کنید. تا از نحوه پرتاب و شکل تصویر خود اطمینان حاصل کنید.
6- اتصال ویدیو پروژکتور به پایه :
پایه های ویدیو پروژکتور در مدل ها و اندازه های قابل تنظیم مختلف وجود دارند. طبق دستور العمل داخل جعبه پایه مراحل را انجام دهید و از استحکام اتصالات اطمینان حاصل کنید.
7- اتصال کابل های برق و تصویر :
کابل تصویر متناسب با ویدیو پروژکتور و کابل برق را از محل دستگاه های ورودی تا محل نصب ویدیو پروژکتور به صورت ایمن و ترجیحا از داخل داکت های مخصوص کابل عبور دهید. جهت راحتی در فواصل مشخص از بست کمربندی یا چسب برق برای کنار هم نگه داشتن کابل ها استفاده کنید.
8- تنظیمات پروژکتور را در بهینه ترین حالت متناسب با محیط تنظیم کنید :
پس از آموزش و نصب ویدئو پروژکتور به سقف در خانه یا محل کار و اتصال کابل ها ، پروژکتور را روشن کنید. به احتمال زیاد تصویر ویدو پروژکتور برعکس می باشد. از روی کنترل دکمه منو را بزنید و به تنظیمات دستگاه بروید. و با توجه به دفترچه راهنمای دستگاه گزینه ای را پیدا کنید که مربوط به برگرداندن تصویر می شود. این گزینه در اکثر ویدیو پروژکتور ها با اسم Front/Ceilingمشخص می شود. در منو دستگاه بهترین مد نمایش با توجه به نور محیط را انتخاب کنید. به این نکته توجه داشته باشید که هر چه مد یا حالت روشن تری را انتخاب کنید به همان نسبت عمر لامپ ویدیو پروژکتور شما کمتر خواهد شد ، بنابراین سعی کنید شرایط محیطی را هم تا جایی که مقدور است جهت استفاده بهینه از دستگاه محیا کنید . برای مثال پرده پنجره ها را بکشید. یا برق های غیر ضروری را خاموش کنید تا محیط کمی تاریک تر شود.