راهنمای رزولوشن ویدئو پروژکتور

اشتراک گذاری در اسکایپ
اشتراک گذاری در تلگرام
اشتراک گذاری با ایمیل
اشتراک گذاری در واتساپ
رزولوشن-ویدئو-پروژکتور

راهنمای رزولوشن ویدئو پروژکتور

رزولوشن ویدئو پروژکتور , مقدار اطلاعاتی که در هر زمان بر روی صفحه نمایش داده می شود توسط رزولوشن پروژکتور تعیین می گردد. رزولوشن نشانگر تعداد پیکسل هایی است که پروژکتور برای تولید یک تصویر استفاده می کند. تعداد پیکسل بیشتر نشان گر رزولوشون بالاتر است.
رزولوشن معمولا به صورت دو عدد بیان می شود؛ بعنوان مثال ۱۰۲۴x768 که در آن عدد اول بیانگر تعداد پیکسل ها در عرض صفحه و عدد دوم بیانگر تعداد پیکسل ها در ارتفاع تصویر می باشد.

رزولوشن به روش های دیگری نیز بیان می شود. برای مثال ۱۰۲۴x768 با نام XGA (eXtended Graphics Array) شناخته می شود. این نحوه بیان و نام گذاری معمولا برای مانیتورهای کامپیوتر استفاده می شود اما در پروژکتورها نیز گسترش یافته است. از آنجا که قاعده خاصی برای این نوع نام گذاری وجود ندارد تنها راه یادگیری به خاطر سپردن آنان است. رزولوشن های معمول در ادامه مقاله مورد بررسی قرار می گیرند. وقتی در مورد رزولوشن پروژکتور صحبت می شود، معمولا به رزولوشن ” اصلی ” آن اشاره می شود. اگر رزولوشن اصلی یک پروژکتور ۱۰۲۴x768 باشد، این بدان معناست که تعداد پیکسل های فیزیکی واقعی بر روی صفحه نمایش ۱۰۲۴ پیکسل در ردیف افقی و ۷۶۸ در ستون عمودی است.

چه میزان رزولوشن ویدئو پروژکتور نیاز است؟

پروژکتورهایی با رزولوشن بالا توانایی نمایش عکس هایی با جزئیات بیشتر در مقابل پروژکتورهایی با رزولوشن پائین دارند. با توجه به اینکه تعداد پیکسل های بیشتری برای ایجاد تصویر استفاده می شود، هر پیکسل به تنهایی کوچکتر است و بنابراین پیکسل ها بر روی صفحه نمایش کمتر قابل رویت هستند. هرچند هزینه دستیابی به رزولوشن بالاتر بیشتر است. پروژکتورهایی با رزولوشن پائین به مراتب ارزان تر هستند و تصاویری با روشنایی و جذابیت دستگاه هایی با رزولوشن بالا تولید می کنند. مگرآنکه به نمایش تصاویری با جزئیات بالا نیاز داشته باشید، در غیر این صورت این پروژکتورهای ارزان قیمت بهترین انتخاب شما خواهند بود.

رزولوشن های موجود

تعدادی از رزولوشن های معمول بعنوان رزولوشن اصلی بصورت زیر هستند :

۱- SVGA 800×600 : پروژکتورهایی با این رزولوشن برای بودجه های کم مناسب هستند، گرچه قیمت هایی آنها در سال های اخیر به شدت کاهش یافته است. گرچه اکثر کامپیوتر ها خروجی با رزولوشن بالاتری دارند اما ویدئو پروژکتور  SVGA برای ارایه مطالب مانند پاورپوینت و دیگر برنامه های مشابهی که بستگی زیادی به جزئیات تصاویر ندارند مناسب است.

۲- XGA 1024×768 : قیمت پروژکتورهای XGA در چند سال اخیر کمتر شده است و در رده بودجه های استاندارد قرار گرفته اند. بسیاری از لپ تاپ ها خروجی با رزولوشن اصلی XGA دارند و هماهنگی آنان با ویدئو پروژکتورهای XGA باعث می شود هیچ جزئیاتی را از دست ندهید.

۳- WXGA 1280×800 : محصولاتی با رزولوشن WXGA ، معمولا گران تر از XGA ها ، با رزولوشن بالا و صفحه عریض به حساب می آیند. هدف اصلی این محصولات لپ تاپ های میان رده با صفحات واید هستند که معمولا از رزولوشن ۱۲۸۰x800 استفاده می کنند. این محصولات صفحه عریض در حال محبوب شدن هستند و بعنوان گزینه ای دیگر برای دیتا پروژکتور  XGA ها استفاده می شوند.

۴-SXGA+ 1400×1050 : این پروژکتورها در حال محبوب شدن هستند و انتخاب های زیادی چه در بودجه و چه در پیکربندی قوی ارایه می دهند. این رزولوشن برای تصاویری با جزئیات بالا و اطلاعات گرافیکی مناسب است و برای نمایش متن و یا ارایه مطلب پاورپوینتی بیش از حد کافی است.

۵- UXGA 1600×1200 : این رزولوشن برای برنامه هایی با رزولوشن های بسیار بالا است که جزئیات در آنها بسیار حائز اهمیت است. در کنار قیمت گران آنها تجهیزاتی گسترده از کامپیوترها را پشتیبانی می کنند. محصولات کمی در بازار این رزولوشن ویدئو پروژکتور های کمی uxga را دارا هستند.

کدام رزولوشن برای شما مناسب است؟

یکی از معیارهای کلیدی در انتخاب رزولوشن برنامه معمول شماست. آیا به نمایش تصاویر با جزئیات بسیار دقیق نیاز دارید و یا به دنبال ابزاری برای ارائه مطلبی عادی برای متن و گرافیک های کوچک هستید؟ اگر استفاده اصلی شما از سیستم ارایه مطالب پاورپوینت، نمودارها، گراف ها و اطلاعاتی از این قبیل است، نیازی به پرداخت هزینه اضافی برای خرید تجهیزاتی با رزولوشن خیلی بالا ندارید. پروژکتورهایی با رزولوشن SVGA یا XGA برای چنین کارهایی هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ کارایی ایده آل هستند. WXGA در صورت نیاز، گزینه صفحه عریض مناسبی است. اگر طراحی های مهندسی، عکس های دیجیتال، صفحات گسترده پیچیده اکسل یا تصاویری با جزئیات بالا را نمایش می دهید، احتمالا به پروژکتوری با رزولوشن SXGA+ یا بالاتر نیاز خواهید داشت که تصاویری قابل قبول را ایجاد می کنند.

راهنمای رزولوشن ویدئو پروژکتور

هماهنگ کردن رزولوشن ویدئو پروژکتور با کامپیوتر

به یاد داشته باشید بهترین رزولوشن برای پروژکتور، رزولوشن کامپیوتری است که با آن کار می کنید. لپ تاپ ها بطور معمول می توانند حداکثر رزولوشنی مشابه رزولوشن اصلی پروژکتور داشته باشند. کامپیوترها نیاز انتخاب های زیادی برای رزولوشن خروجی دارند که دست شما را برای انتخاب پروژکتورها کاملا باز می گذارند. اگر از لپ تاپی با رزولوشن XGA استفاده می کنید، به پروژکتوری با همین رزولوشن برای دستیابی به بهترین کیفیت تصویر نیاز دارید. بطور مشابه اگر از لپ تاپی با رزولوشنی بالاتر از XGA مانند SXGA+ استفاده می کنید، با استفاده از پروژکتوری با رزولوشن مشابه به بهترین تصویر دست خواهید یافت.

اگر از کامپیوتری با امکان انتخاب از بین رزولوشن های مختلف استفاده می کنید، مناسب ترین رزولوشن را مطابق رزولوشن پروژکتور و محتویاتی که قصد نمایش آن ها را دارید، انتخاب کنید.

پروژکتورهای موجود در بازار می توانند سیگنال ورودی را بجای رزولوشن اصلی خود نمایش دهند . برای مثال شما می توانید یک لپ تاپ XGA را به یک پروژکتور قدیمی SVGA متصل کنید. پروژکتور بصورت خودکار سیگنال ورودی با رزولوشن ۱۰۲۴x768 را به خروجی اصلی ۸۰۰x600 خود تبدیل می کند. تصاویر خروجی دچار افت کیفیتی در جزئیات و وضوح خواهند شد و به خوبی زمانی که رزولوشن لپ تاپ و پروژکتور مشابه هستند نخواهد بود.

در حالتی که یک کامپیوتر XGA را به یک پروژکتور SXGA+ متصل کنید نیز دچار افت وضوح تصویر خواهید شد. تصاویر خروجی مناسب هستند اما تبدیل ۱۰۲۴x768 ورودی به خروجی ۱۴۰۰x1050 وضوح و کیفیت تصویر را کاهش خواهد داد و شما را از خرید رزولوشن ویدئو پروژکتور SXGA+ ناامید خواهد کرد. افت کیفیت در تبدیل رزولوشن بزرگتر به کوچکتر کمتر از زمانی است که یک رزولوشن کوچک را بزرگ می کنید.

فرآیند تبدیل فرمت متفاوت ورودی به فرمت خروجی اصلی بزرگنمایی (scaling) نامیده می شود. تبدیل یک رزولوشن کوچک به رزولوشنی بالاتر نیز upconversion نامیده می شود در حالی که کوچک کردن یک رزولوشن بزرگتر فشرده سازی نامیده می شود. بسیاری از پروژکتورها در مقیاس کردن خوب هستند که در نتیجه افت کیفیت تصاویر ناچیز در تصویر خروجی ایده آل است. کیفیت مقیاس کردن در بین پروژکتورها متفاوت است و مانند تمامی تکنولوژی ها در حال بهبود است. مقیاس کردن مورد مهمی است، بنابراین هر زمانی که امکان داشت این قابلیت را بر روی پروژکتور خود برای مشاهده نتیجه تست کنید.

پس از مشخص شدن رزولوشن مناسب و مورد نظر، به قسمت امکانات جستجو رفته و تمامی پروژکتورها در آن کلاس رزولوشن را پیدا کنید. لیست مورد نظر احتمالا طولانی خواهد بود اما نگران نباشید، ما این لیست را مطابق نیازهای شما کمتر خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید