اگر قصد خرید ویدئو پروژکتور را دارید ، طیف گسترده ای از محصولات و ویژگی ها ممکن است برای شما گیج کننده باشد . به همین دلیل ما برای کمک به شما در جهت یابی راحت تر در دریای فناوری های ویدئو پروژکتور ، راهنمای خرید ویدئو پروژکتور خانگی و اداری را ایجاد کرده ایم. تکنولورژی DLP یا LCD ؟ رزولیشن ، انسی لومن ، کنتراست ، لنز شیفت ، مشخصات و ویژگی هایی هستند که شما را در انتخاب ویدئو پروژکتور راهنمایی می کنند. ما در اینجا برخی از مهمترین جزئیات را در مورد ویدئو پروژکتور ، با در نظر گرفتن آخرین پیشرفتهای فناوری ، جمع آوری کرده ایم. راهنمای ما به شما در انتخاب صحیح ویدئو پروژکتور کمک کند.
مهم ترین عوامل در راهنمای خرید ویدئو پروژکتور خانگی و اداری
1- کاربرد
2- روشنایی
3- کنتراست
4- رزولیشن
5- صدا
6- فناوری
7- ویژگی ها
8- اتصالات
9- موقعیت یابی
10- هزینه نگهداری
1- کاربرد – از ویدئو پروژکتور برای چه منظور می خواهید استفاده کنید؟
ابتدا باید از خود بپرسید که می خواهید از ویدئو پروژکتور خود برای چه کاری استفاده کنید. ویدئو پروژکتور ها کاربردهای گوناگونی دارند که برای ساده سازی ، ما پروژکتورها را برای استفاده در خانه و برای استفاده در تجارت، متمایز کرده ایم.
ویدئو پروژکتور خانگی :
برای سینمای خانگی شما ، ما یک پروژکتور با رزولیشن 9 : 16 را به شما پیشنهاد می دهیم زیرا اکثر فیلم ها با این قالب موجود هستند. ویدئو پروژکتور های FULL HD (1080 * 1920 پیکسل) این وضوح را ارائه می دهند و خود را به عنوان استانداردی برای کاربردهای سینمای خانگی معرفی کرده اند. شدت روشنایی مورد نیاز ویدئو پروژکتور شما به شرایط نوری اتاق شما بستگی دارد. اگر اتاق سینمای خانگی شما می تواند کاملاً کم نور شود ، شدت نور 1500 انسی لومن کافی خواهد بود ، اما اگر در محیط شما نور زیادی وجود داشته باشد ، حداقل 3000 انسی لومن مورد نیاز خواهد بود.
به منظور پخش فیلم های با کیفیت Blu-ray ، ویدئو پروژکتور به پورت HDMI یا DVI نیاز دارد. هنگام جستجوی ویدئو پروژکتور سینمای خانگی ، میزان صدای فن های دستگاه نیز معیار مهمی است. اگر می خواهید در آرامش از فیلم ها لذت ببرید ، یک ویدئو پروژکتور ساکت و آرام زیر 30 دسی بل (dB) گزینه مناسبی برای شماست. اگرچه در اتاق نشیمن ، عواملی مانند نور خروجی از صدای فن ها اهمیت به مراتب بیشتری دارد. صدای مناسب تجربه سینمای خانگی را کامل می کند و معمولاً بلندگوهای داخلی یک ویدئو پروژکتور کافی نیستند. ما توصیه می کنیم از بلندگوهای با کیفیت استفاده کنید.
ویدئو پروژکتور تجاری :
ما بین ویدئو پروژکتور های قابل حمل و ویدئو پروژکتور های قابل نصب که در اتاق جلسات استفاده می شودند، تفاوت قائل می شویم. برای نصب سقفی ، ویدئو پروژکتور باید دارای ویژگی تصحیح خودکار (Automatic keystone) باشد که برای جبران انحراف تصویر بسیار مفید است. ویدئو پروژکتور های قابل حمل نبایستی بیشتر از 3 کیلوگرم وزن داشته باشند و معمولاً به بلندگوهای داخلی مجهز هستند که به شما این امکان را می دهد که جلسات خود را در هر مکانی انجام دهید. اگر صدا به اندازه کافی نباشد، می توانید یک بلندگوی خارجی را از طریق بلوتوث یا جک 3.5 میلی متری مستقیماً به ویدئو پروژکتور یا لپ تاپ متصل کنید.
در صورتیکه دسترسی به لپ تاپ یا رایانه شخصی ندارید می توانید از طریق پورت USB یا اسلات SD به پخش فایل های مورد نظر خود بپردازید در صورتیکه ویدئو پروژکتور مورد نظر قابلیت پشتیبانی از فرمت فایل های مورد نظر شما را از طریق این پورت ها داشته باشد. در صورتیکه تلفن هوشمند شما قابلیت MHL داشته باشد، ویدئو پروژکتوری که این قابلیت را داشته باشد می تواند برای شما انتخاب جذابی باشد. این ویدئو پروژکتور می تواند به صورت مستقیم توسط کابل مخصوص به تلفن هوشمند شما متصل شود و ارسال اطلاعات انجام گیرد در حالیکه تلفن هوشمند در حالت شارژ شدن نیز قرار می گیرد. از آنجا که از ویدئو پروژکتور های تجاری معمولاً در محیط های روشن استفاده می شوند ، حداقل شدت نور 3000 انسی لومن برای نمایش خوب تصویر لازم است. نسبت کنتراست 1 :3000 معمولاً برای نور روز کافی می باشد.
2- روشنایی – ویدئو پروژکتور شما باید تا چه اندازه شدت روشنایی داشته باشد؟
روشنایی یک ویدئو پروژکتور ، که شدت نور نیز نامیده می شود ، توسط استاندارد انسی لومن اندازه گیری و نمایش داده می شود. این عدد نشان دهنده اسن است که یک ویدئو پروژکتور چقدر می تواند روی یک سطح خاص نور بتاباند. برای تعیین شدت نور لازم ، باید به شرایط محیط توجه کنید. آیا اتاق شما کم نور است؟ هرچه نور محیط در اتاق بیش تر باشد ، ویدئو پروژکتور پر نورتری احتیاج می باشد. اندازه تصویر و فاصله تابش نیز فاکتورهای مهمی هستند که باید در نظر گرفته بشوند زیرا فاصله پرتاب و اندازه تصویر بیشتر باعث کاهش قدرت نور تصویر می شوند. در زیر چند نمونه از خروجی نور مورد نیاز در اتاق های مختلف آورده شده است. این شکل شدت نور بهینه برای پروژکتورهای LCD را نشان می دهد. برای پروژکتورهای DLP ، بایستی تقریباً 1000 لومن به این اعداد اضافه کنید ، زیرا آنها تا حدی کم نورتر از نمونه های LCD خود هستند.
3- کنتراست – عمق دادن به تصویر
نسبت کنتراست تفاوت شدت روشنایی تاریک ترین سیاه و روشن ترین سفید را توصیف می کند. برای نسبت کنتراست 1000:1، روشن ترین نقطه هزار برابر روشن تر از تاریک ترین نقطه است. هرچه کنتراست یک ویدئو پروژکتور بیشتر باشد ، تصویر تابانده شده واضح و طبیعی تر به نظر می رسد. اینکه مقادیر کنتراست چقدر باشد ، به کاربرد و روشنایی محیط بستگی دارد. نسبت کنتراست به ویژه برای ویدئو پروژکتور های سینمای خانگی جهت ایجاد تصاویر سیاه عمیق مهم است. اگر می خواهید از ویدئو پروژکتور خود به طور عمده در نور روز یا نور مصنوعی استفاده کنید ، کنتراست فاکتور زیاد مهمی نمی باشد. اکثر ویدئو پروژکتور های موجود در بازار امروز نسبت کنتراست حداقل 1:5000 را ارائه می دهند.
4- رزولیشن (وضوح) – ویدئو پروژکتور شما به چند پیکسل نیاز دارد؟
رزولوشن تعداد پیکسل های تشکیل دهنده یک تصویر است که از مهم ترین عوامل در راهنمای خرید ویدئو پروژکتور خانگی و اداری می باشد. هرچه تراکم پیکسل ها بیشتر باشد. جزئیات تصویر بیشتر خواهد بود. وضوح مورد نیاز ویدئو پروژکتور شما به کاربرد مورد نظر و کیفیت منبع ورودی بستگی دارد.
- SVGA= 800 x 600 pixels (4: 3 format) / lower entry level
- XGA= 1024 x 768 pixels (4: 3 format) / Entry level and business
- WXGA= 1280 x 800 pixels (16:10 format) / Business & Multimedia
- HD ready= 1280 x 720 pixels (16: 9 format) /entry level home cinema
- Full HD= 1920 x 1080 pixels (16: 9 format) / home cinema / Business
- WUXGA= 1920 x 1200 pixels (16:10 format) / high end business
- 4K= 3840 x 2160 pixels (16: 9 format) /high-end Home Cinema
5- میزان صدا – یک ویدئو پروژکتور چقدر نویز تولید می کند؟
بسته به نوع کاربرد ، میزان نویز یک ویدئو پروژکتور می تواند نقش اصلی یا جزئی را بازی کند. برای یک سینمای خانگی اختصاصی یا برای ارائه در یک اتاق کوچک ، ویدئو پروژکتور شما نباید بیش از 30 دسی بل صدا تولید کند.
6- فناوری – کدام فناوری مناسب است؟
ویدئو پروژکتور ها براساس فناوری های مختلفی ساخته شده اند. در زیر به شرح فناوری های اصلی ویدئو پروژکتور ها و مزایا و معایب آنها می پردازیم.
DLP
پردازش دیجیتال نور DLP (Digital Light Processing) یک فناوری تابشی است که در آن تصویر توسط میلیون ها آینه کوچک که نور را بر روی صفحه نمایش می تابانند، تولید می شود. هر آینه با یک نقطه نوری مطابقت دارد. که حرکت آن (برای چشم انسان نامرئی است) انواع مختلفی از رنگ را ایجاد می کند. که از این طریق نسبت کنتراست دستگاه تعریف می شود. با توجه به ساختار خوب آینه ، نمایش تصویر خوب است و همانطور که در فناوری LCD دیده می شود. اثر شبکه ای وجود ندارد. فناوری DLP به فضای کمتری نیاز دارد که این باعث می شود تولیدکنندگان قادر به تولید ویدئو پروژکتور های کوچکتر باشند. منبع نور و تونل اپتیک در یک سیستم بسته قرار دارند. بنابراین گرد و غبار کمتری می تواند به دستگاه نفوذ پیدا کند.
نکات مثبت :
- خطوط و نوشته زیبا
- نسبت کنتراست بالا
- تراشه های DMDبا عمر بالا
نکات منفی :
- اثر رنگین کمان (چشمک زدن های خفیف رنگی قابل تشخیص است)
- صدای چرخیدن چرخ رنگ
- نمایش رنگ به خوبی ویدئو پروژکتور های LCD نیست.
LCD
نمایشگر کریستال مایع (Liquid Crystal Display) LCD ، یک فناوری تابشی است. که نور سفید لامپ ویدئو پروژکتور به سه رنگ اصلی قرمز ، سبز و آبی تقسیم شده و از سه صفحه LCD جداگانه عبور می کند. به این ترتیب ، یک تصویر رنگی قابل تشخیص تشکیل می شود. به بیان ساده تر ، این فرآیند همانند یک پروژکتور اسلایدی کار می کند به طوریکه به جای اسلاید ، عناصر كریستال مایع كوچك ، تصویر تابشی را تشكیل می دهند. فناوری LCD به طور ویژه رنگ های قوی و طبیعی و توالی رنگی با کیفیت بالا تولید می کند. با این وجود سطح سیاهی تصویر اشباع کمتری دارد. در ویدئو پروژکتور های LCD سینمای خانگی ، سطح سیاه بهینه شده است.
نکات مثبت :
- تصاویر با کیفیت بالا ، نمایش خوب رنگ
- پیکسلاسیون خوب
- کمی روشن تر از ویدئو پروژکتور های DLP
نکات منفی :
- تعمیر و نگهداری بیشتر مورد نیاز است (تغییر فیلتر الزامی است)
D-ILA ، LCoS و SXRD
این فناوری توسط سازندگان مختلف با نام های مختلفی شناخته می شود. JVC آن را D-ILA (Direct-Drive Image Light Amplification) می نامد ، Canon آن را LCos (Liquid Crystal on Silicon) می نامد و سونی از آن با عنوان SXRD (Silicon X-tal Reflective Display) نام می برد. هر سه فناوری بر اساس یک اصل ساخته شده اند. این فناوری مشابه تکنولوژی LCD است اما پنل ها به جای عبور نور از آن ها ، نور را منعکس می کنند . این فناوری مزایای فناوری های LCD و DLP را با هم ترکیب کرده است.
نکات مثبت :
- وضوح بالا
- کنتراست بهتر
نکات منفی :
- روشنایی کمتر
- بسیار گران قیمت
7- ویژگی ها – ویدئو پروژکتور شما باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟
بسته به کاربرد شما ، ویژگی های مختلفی وجود دارد که برای استفاده های خاص مفید هستند. این ویژگی ها در راهنمای خرید ویدئو پروژکتور خانگی و اداری شامل موارد زیر هستند:
بزرگنمایی اپتیکال (Optical zoom)
- بزرگنمایی 2 برابر برای انعطاف پذیری بیشتر در ویدئو پروژکتور های سینمای خانگی
- در صورت عدم امکان نصب ویدئو پروژکتور در فاصله بهینه از صفحه نمایش ، مفید است
تغییر لنز (Lens shift)
- تصویر را به صورت افقی و عمودی حرکت دهید
- اگر این امکان وجود ندارد که ویدئو پروژکتور مستقیماً در جلوی قسمت صفحه نمایش قرار بگیرد، این ویژگی بسیار مفید می باشد.
تصحیح تصویر (Keystone correction)
- دکمه های keystone را فشار دهید تا تصویر در بالا و پایین تنظیم شود تا جایی که حالت ذوزنقه ای تصویر جبران شود.
- برای جبران یک تصویر شیب دار و صاف کردن تصویر مفید است.
8- اتصالات – آنالوگ یا دیجیتال
2 نوع اتصال وجود دارد: آنالوگ و دیجیتال.
رابط های آنالوگ شامل composite video , component video , VGA , S-video هستند. امروزه بیشترین رابط مورد استفاده، VGA است.امروزه اتصالات دیجیتال، HDMI و DVI هستند. تفاوت اصلی این است که DVI فقط برای انتقال تصویر مناسب است در حالی که HDMI تصویر و صدا را منتقل می کند. پورت DVI معمولاً فقط در ویدئو پروژکتور های بزرگ وجود دارد. HDMI خود را به عنوان استاندارد انتقال محتوای HD تثبیت کرده است. اگر منبع و ویدئو پروژکتور شما دارای یک درگاه دیجیتال است. بهتر است همیشه از اتصال دیجیتال استفاده کنید زیرا کیفیت تصویر بهتری را ارائه می دهد.
9- موقعیت یابی ویدئو پروژکتور
فاصله دید مطلوب تا صفحه به وضوح ویدئو پروژکتور بستگی دارد. یک ویدئو پروژکتور با وضوح 720 * 1280، حداقل فاصله بین مخاطب و صفحه نمایش 8/1 برابر عرض صفحه نمایش است. اگر ویدئو پروژکتور شما از نوع HD FULL ( 1080 * 1920 پیکسل ) می باشد ، حداقل فاصله 5/1 برابر عرض صفحه نمایش است. اگر ویدئو پروژکتور شما دارای رزولوشن 4K است ، ( 2160 * 38440 پیکسل) ، حداقل فاصله برابر عرض صفحه نمایش است.
یک ویدئو پروژکتور LCD باید به موازات لبه پایین پرده نمایش قرار بگیرد. یا اگر در سقف نصب شده باشد ، باید به موازات بالای صفحه نمایش قرار بگیرد. ویدئو پروژکتور های DLP اغلب از یک “آفست” استفاده می کنند. که به این معنی است که تصویر کمی بالاتر شروع می شود. بنابراین ویدئو پروژکتور DLP باید کمی در زیر لبه پایین صفحه قرار بگیرد ، یا اگر سقفی نصب شده باشد ، باید کمی بالاتر از لبه بالایی پرده نمایش قرار گیرد. با استفاده از تصحیح keystone می توان اصلاحات جزئی را انجام داد.
وب سایت پروژکتور سنترال www.projectorcentral.com دارای یک ماشین حساب پروجکشن می باشد که به شما در مقایسه مدل های مختلف ویدئو پروژکتور بر اساس مکان و نحوه ای که قصد استفاده از آن را دارید، کمک می کند . ماشین حساب به شما این امکان را می دهد تا اندازه تصویر دلخواه یا فاصله ویدئو پروژکتور از صفحه نمایش را تنظیم کنید . سپس ، مناسب ترین فاصله نشستن از صفحه نمایش و حداکثر روشنایی را که می توانید در اتاق داشته باشید را برای بهترین نتیجه به شما نشان می دهد.
10- هزینه های نگهداری – تعویض لامپ ویدئو پروژکتور ها چقدر هزینه بر هستند؟
یکی از مهم ترین نکات در راهنمای خرید ویدئو پروژکتور خانگی و اداری لامپ آن است. هنگام خرید ویدئو پروژکتور ، باید به هزینه های تعویض لامپ توجه کرد. عموماً عمر لامپ بین 2000 تا 4000 ساعت است. برای ویدئو پروژکتور های قابل حمل، عمر لامپ به دلیل طراحی متفاوت کمتر است (تقریباً 1000 تا 1500 ساعت). اگر روزانه از ویدئو پروژکتور استفاده می کنید و می خواهید هزینه را تا حد ممکن پایین بیاورید ، یک ویدئو پروژکتور ترکیبی LED یا Laser-LED پیشنهاد مناسبی می باشد زیرا عمر لامپ آنها تا 20000 ساعت می باشد.
در جستجوی ویدئو پروژکتور مناسب :
آیا ما توانسته ایم در خرید ویدئو پروژکتور مناسب به شما کمک کنیم؟ اگر می دانید ویدئو پروژکتور شما باید از چه ویژگی هایی برخوردار باشد ، راهنمای خرید آنلاین ویدئو پروژکتور خانگی و اداری ما را امتحان کنید. راهنمای آنلاین نو اندیشان این امکان را برای شما فراهم می کند تا ویدئو پروژکتور ها را با معیارهای خاص فیلتر کنید و امیدواریم ویدئو پروژکتور ایده آل مورد نیاز خود را پیدا کنید. البته تیم مشاوران خبره ما نیز برای کمک در دسترس هستند .